UK XFEL Townhall - Energy, Environmental and Climate Technologies

Report of Contributions

Opening Address

Contribution ID: 1

Type: not specified

Opening Address

Tuesday, 4 June 2024 10:25 (10 minutes)

Welcome by the local organising committee

UK XFEL Conceptual Design and ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

UK XFEL Conceptual Design and Options Analysis Project Overview

Tuesday, 4 June 2024 10:40 (1 hour)

Presenters: Dr DUNNING, David (STFC); ADEN, Paul (STFC)

Overview of the UK XFEL Science ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

Overview of the UK XFEL Science and Technology Case

Tuesday, 4 June 2024 11:40 (1 hour)

Presenter: Prof. MARANGOS, Jon (Imperial College)

Open Discussion

Contribution ID: 4

Type: not specified

Open Discussion

Lunch & Posters

Contribution ID: 5

Type: not specified

Lunch & Posters

Tuesday, 4 June 2024 12:40 (50 minutes)

Tea & Coffee

Contribution ID: 6

Type: not specified

Tea & Coffee

Tuesday, 4 June 2024 15:00 (30 minutes)

Venue Open, Tea, Coffee.

Contribution ID: 7

Type: not specified

Venue Open, Tea, Coffee.

Excitonic up- and down- ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Excitonic up- and down-conversion for solar energy harvesting applications

Tuesday, 4 June 2024 13:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. CLARK, Jenny (University of Sheffield)

UK XFEL Townh ... / Report of Contributions

TBD

Contribution ID: 9

Type: not specified

TBD

Tuesday, 4 June 2024 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr HOUSE, Rob (University of Oxford)

Non-linear Extreme Ultraviolet (E ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Non-linear Extreme Ultraviolet (EUV) to hard X-ray spectroscopy

Tuesday, 4 June 2024 14:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. CHERGUI, Majed (EPF-Lausanne)

Non-precious metal catalysts inve ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Non-precious metal catalysts investigation for hydrogen fuel cells.

Tuesday, 4 June 2024 15:30 (30 minutes)

Presenter: Dr CHAUVET, Adrien (University of Sheffield)

Femtosecond Chemical and Biolog ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Femtosecond Chemical and Biological Dynamics at the Alvra Endstation

Tuesday, 4 June 2024 16:00 (30 minutes)

Presenter: Dr BACELLAR, Camila (PSI)

UK XFEL Townh... / Report of Contributions

Opportunities for ultrafast gas pha ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Opportunities for ultrafast gas phase photochemistry at an advanced XFEL

Tuesday, 4 June 2024 16:30 (30 minutes)

Presenter: Dr WOLF, Thomas (Standford University)

UK XFEL Townh $\dots \ /$ Report of Contributions

TBD

Contribution ID: 14

Type: not specified

TBD

Tuesday, 4 June 2024 17:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. FEURER, Thomas (Eu-XFEL)

UK XFEL Townh... / Report of Contributions

Li-ion batteries: picoseconds to years

Contribution ID: 15

Type: not specified

Li-ion batteries: picoseconds to years

Wednesday, 5 June 2024 09:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. PIPER, Louis Frederick (Warwick university)

Atmospheric chemistry from a co...

Contribution ID: 16

Type: not specified

Atmospheric chemistry from a computational and theoretical perspective

Wednesday, 5 June 2024 10:00 (30 minutes)

Presenter: Dr CURCHOD, Basile (University of Bristol)

Catching and steering electrons an ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

Catching and steering electrons and atoms in action with light

Wednesday, 5 June 2024 10:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. UEDA, Kiyoshi (Tohoku University, Japan)

Carrier capture at the active sites ...

Contribution ID: 18

Type: not specified

Carrier capture at the active sites in metal-oxide photo-catalysts

Wednesday, 5 June 2024 11:10 (30 minutes)

Presenter: Dr KWON, Soonam (POSTECH / PAL, Korea)

Investigating chemical reactions in ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

Investigating chemical reactions in solution with ultrafast X-ray spectroscopy methods

Wednesday, 5 June 2024 11:40 (30 minutes)

Presenter: Dr HUSE, Nils (University of Hamburg)

Lab Tours

Contribution ID: 20

Type: not specified

Lab Tours

Arrival: Tea & Coffee

Contribution ID: 21

Type: not specified

Arrival: Tea & Coffee

Wednesday, 5 June 2024 09:00 (30 minutes)

Drinks Reception

Contribution ID: 22

Type: not specified

Drinks Reception

Tuesday, 4 June 2024 18:00 (1 hour)

Lunch

Contribution ID: 23

Type: not specified

Lunch

Wednesday, 5 June 2024 12:40 (20 minutes)

Closing Discussions

Contribution ID: 24

Type: not specified

Closing Discussions

Wednesday, 5 June 2024 12:10 (30 minutes)