UK XFEL Townhall - Advanced Manufacturing and Materials

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

XFEL diffraction and SAXS measurements of stress and void evolution at high rates - and thoughts on industrial applications.

Tuesday, 17 September 2024 13:45 (30 minutes)

Presenter: Prof. DYE, David (Imperial College London)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Time-resolved studies for materials science and engineering

Tuesday, 17 September 2024 14:15 (30 minutes)

Presenter: Dr FITZPATRICK, Mike (Aberystwyth)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Advanced Microcrystallization Solutions for Serial Crystallography

Tuesday, 17 September 2024 14:45 (30 minutes)

Presenter: Dr HATCHER, Lauren (Cardiff University)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Gerhard Schertler

Presenter: Prof. SCHERTLER, Gerhard (PSI)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Is XFEL needed to image additive manufacturing processes in real and reciprocal space?

Tuesday, 17 September 2024 16:10 (30 minutes)

Presenter: Prof. LEE, Peter (UCL)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Ultrafast XFEL Imaging for Metals Manufacturing

Tuesday, 17 September 2024 16:40 (30 minutes)

Presenter: Prof. DRESSELHAS-MARAIS, Leora (Stanford University)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Role of Ultrafast Heterogeneous Melting in Laser Machining Dynamics

Tuesday, 17 September 2024 17:10 (30 minutes)

Presenter: Prof. ROBINSON, Ian (UCL)

Contribution ID: 8 Type: not specified

XFEL analysis of naturally crystalline protein inclusions from Bacillus thuringiensis

Wednesday, 18 September 2024 09:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. BERRY, Colin (Cardiff University)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Project Overview, Science Case and Facility Design Update

Tuesday, 17 September 2024 11:00 (2 hours)

Presenters: Dr DUNNING, David (STFC); Prof. MARANGOS, Jon (Imperial College); ADEN, Paul (STFC)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Speaker Dinner

Tuesday, 17 September 2024 19:30 (2 hours)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Johnson Matthey and potential XFEL collaboration: Industrial analysis requirements

Wednesday, 18 September 2024 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr BANERJEE, Sneha (Johnson Mathey)

Contribution ID: 12 Type: not specified

An Introduction to the Institute for Compound Semiconductors and current issues in CS manufacturing

Tuesday, 17 September 2024 15:40 (30 minutes)

Presenter: Prof. SMOWTON, Peter (Cardiff University)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Unlocking the properties and dynamics of commercial oil additives using x-rays: Potential for study by XFEL?

Wednesday, 18 September 2024 10:30 (30 minutes)

Presenter: Dr DOWDING, Peter (Infineum)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Andy Evans

Presenter: Prof. EVANS, Andy (Aberystwyth)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Opportunities for X-ray free-electron laser in photocatalysis and electrocatalysis

Wednesday, 18 September 2024 11:00 (30 minutes)

Presenter: Dr FOLLI, Andrea (Cardiff University)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 18 September 2024 11:30 (30 minutes)